Amandelscones

Voor een gezonde high tea en het lekkerste ontbijt. Tarwe-vrij, zuivelvrij, suikervrij en super makkelijk om te maken! Gewoon alles wat je qua noten, zaden en ander gezond lekkers in huis hebt in een kom gooien. Een aanrader!

Speltscones met amandel

O nze kleintjes zijn, net als vele andere kids, dol op krentenbollen. Een tripje naar de supermarkt wordt steevast een race naar de toonbank waar die aardige dame krentenbolletjes weggeeft. Heel lief natuurlijk, maar tarwe, suiker en zelfs gist is minder lief voor kleine lijfjes. Een mooie uitdaging om zelf iets lekkers te maken wat erop lijkt... krentenbollen scones! De kids (en wij stiekem ook) vinden ze heerlijk. De bereiding is redelijk simpel en in 1 kom te doen. Ook erg lekker bij een high-tea voor scone-liefhebbers of een gezellige gelegenheid zoals Moederdag of Pasen. Met dit recept maakt je ongeveer 10 tot 12 scones.

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 200℃ en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Doe alle ingrediënten, behalve de melk, in een grote kom en roer goed door elkaar. Doe hierna de melk erbij en kneed tot een plakkerig deeg.

02

Leg het deeg op je met meel bestrooide werkblad en vorm er een dikke plak van circa 2 cm dikte van. Gebruik een kookring om hiermee de scones uit de steken. Leg de scones op het bakpapier en zet ze circa 15 minuten in de oven of tot ze mooi goudbruin zijn. 

03

Laat de scones iets afkoelen, ze zijn juist heerlijk als ze nog een beetje warm zijn. 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!
Ontbijt Lunch Vegetarisch Broodgerecht

Lees ook