Erwten pesto broodbeleg

Pesto maar dan anders

Pestospread van erwten en spinazie

M isschien ben je bekend met “mushy peas”. Klinkt niet zo lekker, maar het is ontzettend populair in Noord Engeland. Het is een traditioneel bijgerecht bij “fish ’n chips”. Dat is helaas niet een zeer gezonde maaltijd. Gebruik erwten liever in een sandwich spread. Geregeld krijg ik vragen over gezond broodbeleg. Velen blijven bij een geprakte avocado hangen. Deze sandwichspread is een ware aanrader. Het bevat veel eiwitten dankzij de erwten en de kaas, gezonde vetten uit avocado en olijfolie. Erwten bevatten veel vitamine C, A, K en B en een hoge hoeveelheid vezels. Als dat geen reden is om ze vaker te eten, dan weet ik het ook niet meer.

Ingrediënten

01

Plaats alle ingrediënten, olijfolie, peper en zout in de keukenmachine en pulseer tot een grove pasta. Voeg nu geleidelijk de olijfolie toe en laat nog even pulseren tot alles goed vermengd is. That's it! 
Serveer op een warme geroosterde boterham en serveer met wat extra geroosterde pijnboompitjes, wat geraspte pecorino of een gekookt ei.

Vegetarisch Rauw Dips/Dressings Broodgerecht Vezelrijk

Lees ook