SuperRoots

Gezond bakken met SuperRoots cichoreiwortelvezel

Heb jij wel eens gehoord van de chicoreiwortelvezel?

Dit is een 100% natuurlijke vezel uit de chichoreiwortel en die heeft heel wat gezondheidsvoordelen! De wortel bevat namelijk inuline wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en het verlagen van de bloedsuikerspiegel na het eten. Best een interessant goedje dus! 

Je vindt inuline ook in bepaalde soorten fruit en groenten, maar de hoeveelheden die we vroeger aten halen we tegenwoordig niet meer. Met wat SuperRoots kan je jouw vezelinname makkelijk verhogen. Bijvoorbeeld in baksels, smoothies of gewoon in je koffie.

Laurens en Katrien van SuperRoots komen helemaal vanuit België om ons kennis te laten maken met hun chichoreiwortelvezels èn om ons te laten zien wat je er allemaal mee kunt. Wij zijn benieuwd!

Het leuke is dat ze ook een kookdemonstratie verzorgen op zaterdag 6 oktober om 11.30 uur op de stand van Boretti. Je leert dan een glutenvrije chocolade-amandeltaart en een avocadosmoothie op basis van deze bijzondere vezels te maken. Je hoeft je niet op te geven voor de kookdemonstratie en kunt gewoon naar de stand komen op zaterdagochtend.