Natuurlijke kleuringsspecialist Marike Cazemier

Heb jij een kleurtje in je haar? Welke ingrediënten zaten er in de verf? Dikke kans dat je dit niet weet (en velen met jou) want er is al zoveel om op te letten of het wel goed voor je is. Je vraagt niet snel aan je kapper de ingrediëntenlijst van je haarverf op. Toch is het belangrijk om ook je haarverzorgingsproducten kritisch te bekijken. Shampoo, stylingproducten en haarverf bevatten vaak een hoop chemische stoffen die je hormoonbalans enorm kunnen verstoren.

Huid, haar en gezondheid

Steeds meer mensen hebben door de producten die ze gebruiken last van irritaties en allergieën. Dit hoeft niet alleen veroorzaakt te worden door voeding, maar kan ook het gevolg zijn van ongezonde haarverf, shampoo, huidcrème of bijvoorbeeld wasmiddelen.

Marike legt in haar lezing graag uit welke belangrijke factoren een rol spelen als je je huid en haar gezond wilt houden. En vooral: waarom je het beste planten kunt gebruiken om je haar te kleuren.

Wat zijn dan verkeerde en goede producten?

Veel producten maken het haar mooi en glanzend, maar sluiten ook de hoofdhuid af, waardoor de stofwisseling verstoord wordt en ook de haargroei achteruit gaat. Veel soorten haarverf zorgen ervoor dat de kwaliteit van haren achteruit gaat en ook de wortels hebben eronder te lijden, wat zelfs tot haaruitval kan leiden.
Tijdens een chemokuur mag je je haar niet verven omdat de huid dan veel gevoeliger is. Tijdens zwangerschappen wordt het gebruik van haarverf afgeraden omdat het de vrucht kan beschadigen. Maar als je "gezond" bent zou het niet schadelijk zijn? Het lichaam kan veel verdragen, totdat dat ineens niet meer zo is. Daarom is het van belang om ook als je (nog) gezond bent geen schadelijke producten te gebruiken.

 

Marike spreekt tijdens het Better Health Event op:

Zaterdag 12.30 uur - Workshopzaal 2 (3e etage)

 

Voor deze lezing hoef je geen plekje te reserveren. Loop binnen, zoek een plekje uit en geniet!