Esther & Iris van Yogaspots

Wat is yoga nidra? Yoga Nidra betekent letterlijk "slaap van de yogi's". Het is een krachtige en diepe ontspanningsmethodiek. Yoga Nidra is een fijne en toegankelijke les waarin je complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning bereikt. Tijdens een Yoga Nidra les lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn functioneert op een dieper niveau. Je bereikt een toestand tussen slapen en wakker zijn. Het is een staat van bewustzijn zonder gedachten, beelden, gevoelens of sensaties.

Eén Yoga Nidra sessie van 30 minuten staat gelijk aan drie á vier uur slaap. In de les wordt gebruik gemaakt van verschillende meditatie en hypnose technieken. 

Effecten van Yoga Nidra:

– Slaap inhalen
– Brengt je in contact met kalmte en eigen innerlijke stilte
– Werkt concentratie verhogend
– Bevordert je creativiteit en oplossingsvermogen
– verheldert je intuïtie 
– Beter in- en doorslapen
-Zorgt dat je er zorgeloos en uitgeslapen uit ziet!

Voor wie

Iedereen kan Yoga Nidra doen. Het is geen probleem als je nog nooit eerder aan yoga hebt gedaan, of nog nooit hebt gemediteerd. En nog een mooie bijkomstigheid. Je kunt gewoon je normale 'werk' kleding aan. En douchen na de les is niet nodig! Deze lessen zijn met name geschikt voor mensen die onder hoge druk staan, de hele dag scherp moeten zijn, creatief 'moeten' zijn of mensen die oververmoeid zijn en (bijna) een burn-out hebben. 

 

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga is een actieve en dynamische yogavorm. Bij Ashtanga yoga vormt de ademhaling de leidraad voor de opeenvolgende yoga houdingen.

Een diepe ademhaling en vloeiende bewegingen tijdens de les zorgen voor het creëren van warmte en energie in je lichaam. Zo wordt je lichaam gereinigd, komt je geest tot rust en ontwikkel je een krachtig en flexibel lichaam.

Tijdens de les vertellen we ook wat over de achtergrond van ashtanga en doen we een ademhalingsoefening. Yoga is zowel voor beginners als gevorderden. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. 

Power yoga

Power Yoga is helemaal hip! Sinds ongeveer de jaren '30 is deze stroming binnen de Yoga gaan groeien, en vandaag de dag groeit het nog steeds door.

Power Yoga is afgeleid van de traditionele Ashtanga Yoga.

Veel mensen die Yoga eerst als "vaag" of "zweverig" beschreven, komen snel op hun worden terug na een kennismaking met een lesje Power Yoga.

Power Yoga is vooral geschikt voor de Yogi die zich graag met het lichamelijke deel van de Yoga bezighouden, en minder met het geestelijke- en religieuze deel. Power Yoga richt zich vooral op het combineren van alle verschillende soorten oefeningen binnen de Yoga. Deze oefeningen worden vervolgens naar keuze van de Yoga docent gemixt en toegepast in de Power Yoga les.

 

Yogaspots geeft les tijdens het Better Health Event op:

Zaterdag 10.30 uur - 11.15 uur - Yoga Nidra - Yogazaal 3e verdieping

Zaterdag 11.15 uur - 12.00 uur - Power Yoga - Yogazaal 3e verdieping 

Zaterdag 14.15 uur - 15.00 uur - Asthanga Yoga - Yogazaal 3e verdieping

Zondag 10.30 uur - 11.15 uur - Yoga Nidra - Yogazaal 3e verdieping 

Zondag 11.15 uur - 12.00 uur - Power Yoga - Yogazaal 3e verdieping 

Zondag 14.15 uur - 15.00 uur - Asthanga Yoga  - Zaal 1 op de 3e verdieping

Reserveer je plaats(en) voor de lessen van Yogaspots via deze link